06 July 2014

Spinach pancakes

 Dneska tu máme malinko odvážnější recept. Obarvíme lívance na zeleno. Výsledkem je špenátová varianta lívanečků bez cukru a s vysokým obsahem bílkovin. Nemusíte se bát, že by špenát nějak narušil skvělou chuť. Ani nepoznáte, že tam nějaký je. Recept jsem sama vymyslela a dneska měl svou premiéru jako skvělý post-workout oběd. K použití špenátu do těsta mě inspirovala Lucie z Delicious blog a její zelené palačinky.

RECEPT: 1 porce
40g celozrnné mouky
20g pohankové mouky
40ml rostlinného mléka (já použila mandlové)
30g čerstvého baby špenátu
80g bílků
20g žloutků
lžíčka prášku do pečiva
topping:
80g bílého jogurtu
lžička stevie nebo lžíce javorového sirupu
50g mraženého lesního ovoce
čerstvé maliny na ozdobu

Smícháme ingredience na těsto a dáme odpočinout na půl hodiny do lednice. Poté opékáme na nízké teplotě na pánvi bez tuku. Vyrobíme si topping z jogurtu a mraženého ovoce a osladíme stevií nebo sirupem. 3/4 toppingu dáme mezi jednotlivé vrstvy lívanců a 1/4 navrch. Ozdobíme malinami a strouhaným kokosem.

celá porce: 385 kCal  22,2g bílkovin  53g sacharidů  6,09g tuků

RECEPT na low carb variantu - 1 porce
1 banán
80g bílků
20g rozemletých ovesných vloček
30g špenátu
topping:
100g nízkotučného tvarohu
50g mraženého lesního ovoce
lžička stevie na oslazení

celá porce: 286,8 kCal  25,3g bílkovin  36,7g sacharidů  1,82g tuků

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...