11 December 2014

Buckwheat porridge for banana lovers

Každé ráno začínám miskou teplé kaše. Teprve po tomto rituálu jsem schopná odpovídat na jakéholiv dotazy a logicky myslet. Ovesné, jáhlové, krupicové, rýžové nebo pro změnu pohankové dodají víc energie než hrnek kafe... Zatím jsem se nevcítila do lidí, kteří nejsou schopni pozřít ani sousto tahle po ránu, ale vymyslela jsem recept i pro "hejtry" ovesných vloček. O receptu začnu tím, že jsem použila pohanku... Toto je jednoduše dokonalá kombinace chutí sladké-kyselé, jemné-křupavé a horké-studené. Banán nesmí chybět, nacpu ho klidně do všech jídel. Navíc vůbec nevadí, že použijete přezrálý kousek.

RECEPT:
50-60g pohanky lámanky
1 velký zralý banán plus 1/2 banánu na ozdobení
hrst vlašských ořechů
bílý jogurt
trocha skořice

Přes noc namočíme pohanku a 3/4 ořechů ve vodě. Ráno rozmixujeme ručním mixérem i s banánem a popřípadě dolejeme ještě trochu vody. Dáme na 1:30-1:40min do mikrovlnky. Navrch přijde jogurt, zbytek ořechů, pár koleček banánu a nakonec posypat skořicí. Jogurt můžeme ještě zakápnout javorovým sirupem.



5 comments:

  1. wow, to vypadá skvěle! určitě si kaši udělám!

    ReplyDelete
  2. That looks so yummy <3

    xx
    www.verzali.com

    ReplyDelete
  3. Mňam určitě vyzkouším !! :-)

    ReplyDelete
  4. great post! this looks amazing, I have to try this too. I love banana :)
    would you like to follow eachother? let me know and I will follow back :)

    - www.angelaah91.blogspot.nl

    ReplyDelete
  5. Hello doll.
    I really like reading your blog. It would mean a lot to me if you would take a minute and check my blog and follow: Nika's Beauty Land

    ReplyDelete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...