14 March 2015

Nutella cheesecake with oreo crust

 Poslední dobou se snad vyplavila vlna s fitness recepty. Každý den na všech instagramových profilech nebo na facebooku čtu návody na co nejzdravější dezert, jakoby se vyhlásila soutěž, kdo vymyslí co nejvíce receptů obsahujících ďábelsky dietní kombinaci - ovesné vločky, banán, bílky a to vše posypat proteinem "na šmak". Když už někdo zveřejní recept, čekala bych novinku, zajímavé ingredience nebo alespoň netradiční vzhled..
O tom ale dnešní článek neni. Jen jsem vám chtěla pro inspiraci představit NEfitness cheesecake, zato hoooooodně luxusní. Jak se říká, jednout za čas to nevadí a také vám řeknu tajemství, že vám z týhle mňamky neuteče forma a bicák zůstane takový, jaký byl. Kombinace sladkého krému a slaných křupavých oříšků je nepřekonatelná. Už jsem pronikla i do tajů preclíků s čokoládovou polevou. Nebudu tu teď v deset večer básnit o čokoládce, aby to nedopadlo, že vám nakonec zapomenu napsat recept a pro jednu kostičku Lindtku si poběžim.

RECEPT:
Korpus
350g oreo
lžíce másla
Náplň
250g tvarohu
pár lžic nutelly
3 balení Philadelphia nebo Lučina
1 vyšlehaná pařížská šlehačka
půl lžičky soli
Navrch
slané opražené pekanové ořechy / arašídy

Nepečeme, pouze necháme stuhnout v lednici na 24hod.

RECIPE:
Crust
350g oreo
spoon of butter
Filling
250g quark
few spoons of nutella
3 packages of Philadelphia cheese
whipped chocolate cream
1/2 tea spoon of salt
Top
salt pecan nuts or peanuts

Don't bake, just let the cheesecake be in the fridge for at least 24 hours.


5 comments:

  1. vyzerá to dosť chutne a luxusne :D asi stojí za to vyskúšať tento hriech :D
    janesworldblog

    ReplyDelete
  2. mňam, určite to chutí božsky :) musí, keďže je tam Oreo :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. Muzu se zeptat co si dopravas k obedum? :-) Jestli spise uprednostnujes bilkoviny a sacharidy (takze ryby, testoviny, ryzi, kureci a tak) anebo jis normalne klasicka (česká) jidla a neresis to:-)
    Ja uz prave vůbec nevim co jist, testoviny, ryze i kureci me omrzely a nemam zadne napady :-D
    Dekuju, jinak skvely blog :-) (y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ve všední dny si vařím obědy s sebou do školy, většinou rýži nebo těstoviny +maso+zeleninu zakáplé olivovým olejem nebo se sušenými rajčaty. Soboty obědvám v restauracích, kde si dopřávám co mám ráda :) - nejvíc miluju gnocci Quattro formagi, krémová rizota nebo těstoviny na všechny způsoby. Sním v tenhle den mnohem více tuku než normálně, ale vůbec to nevadí.
      Mě teda rýže a těstoviny snad nikdy neomrzí, můžeš zkusit i na sladko s tvarohem nebo kakaem. Kuře jsem poslední dobou docela zavrhla, když všude slýchám, kolik je v něm hormonů a podobně. Místo toho u mě vede hovězí, treska nebo krůtí. A když se neni čas maso uvařit, dám si tuňáka z konzervy :)

      Delete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...