17 April 2015

Amsterdam

Holandsko, země sýrů, větrných mlýnů, kanálů, dřeváků, marihuanny, tulipánů,... Bylo krásně, co si budem povídat. Přes Velikonoce jsem procestovala Amsterdam a konečně poznala kouzlo tohoto měta. Ze všeho nejdřív jsem se zajímala o to, jestli je tu možnost trénovat a voilá - hned vedle našeho hotelu se zelenal nádherný park s rovnou asfaltovou i terénní cestou, jako ve snu. Neskutečné bylo, že i když jsem šla běhat už v 7:30 ráno, potkávala jsem tolik běžců a cyklistů, co ani snad za měsíc u nás v ČR ne. Hned to bylo veselejší.
Než se ale dostanete těch pár metrů do parku, je tu dost veliká šance, že vás zajede jízdní kolo nebo skútr a to i na chodníku. Auto potkáte zřídka, zato žádný Holanďan nedá dopustit na kolo.
Navštívili jsme muzemum voskových figurín, které se mi dokoce líbilo víc než v Londýně. Dále plavba lodí po kanálech a devítichodová večeře v nepředstavitelně perfektní michellinské restauraci.
Poslední den jsme vyjeli na větrné mlýny a do výrobny sýrů. Myslim, že tolik Goudy jsem nesnědla za celý život, co v Amsterdamu v každém obchůdku jako ochutnávky (nejlepší je kokosový, pesto a ovčí). Perfektní víkend zakončen večerní procházkou ve slavných "rudých uličkách" (společnice ve výlohách a sexshopů tolik, co u nás v celé rebublice)


Inspiration menu at & Samhoud places restaurant
---> 1.Hazelnut Millefeuille / Smoked Eel / Granny Smith Young Beetroot / Horseradish 2.Green Peas / Amalfi Lemon Parmigiano Reggiano / Oxalis 3.Zaanse Musterd Cornet / Goose Liver Nutger Raisin / Capers
Steamed Pizza / Black Venue Rice / Burrata / Shrimp
PERFECT EGG: Shakshua Style / Tomato / Roasted Bell Pepper Lebanese Spices
REEF: Pétoncles / Cockle / Razor Clam / Salty Plants / Green Asparagus / Raspberry
ANNA GOLD CAVIAR... LANGOUSTINE: Cru / Cuit / Mi-Cuit
WHITE ASPARAGUS SUPERIOR QUEENS: Buffalo Ricotta / Cappelletti / Manni Olive Oil / Basil / Lemon
RED MULLET: Rhubarb / Mona Lisa Potato / Sant' Agata Olive / Verbena 
Burger / Green Curry / Artichoke / Red Onion
OOSTERSCHELDE LOBSTER: Risotto / Sea Urchin Bisque / Indian Spices / Coconut / Orange
GUNMA WAGYU A4 BEEF: Cevenne Onion / Eggplant / Vegetable Palette
Dessert 1.
Dessert 2.


2 comments:

  1. Great pics, looks like fun!

    Check out my latest OUTFIT POST on my fashion blog and feel free to enter my latest Printic giveaway!

    XoXo Venoma
    Venoma Fashion Freak

    ReplyDelete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...