14 June 2015

Rich extra chocolate cake

 Přicházím s noční můrou pro vaše body shapes, ale zato rájem pro chuťové buňky. Pro fitnessáky budou ingredience na tento extra čokoládový dort jako sprostá slova. Není to zdravé, vegan, low carb, low fat, gluten free ani high protein recept.. co se dá dělat? Sníst ho na posezení a užít si chuť nebe! Nejjednoduší recepis na rychlou sladkou bombu, který se vždy povede. Takže odložme na chviličku shakery s protejňákem a najděme mapu, která nás zavede na tajné místo, až do samého koutu spíže, kam jsme kdysi schovali bílou mouku a cukr. Vražedně dobrá kombinace.

 RECEPT
1) korpus
150g másla
1/2 prdopeče
500ml mléka
500g polohrubé mouky
3 větší vejce
500g cukru
kakao
Máslo vyšleháme s cukrem a přidáme žloutky. Stále šleháme a postupně přidáváme mléko a směs z mouky s práškem a kakaem. Až se vše spojí, vypneme šlehač a opatrně přidáme vyšlehané bílky. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45-50min. Zkoušejte v průběhu pečení, zda je těsto uvnitř ještě syrové. Pokud necháte péct kratší dobu na vyšší teplotu, vnitřek dortu zůsane tekutý jako čokoládový fondán.
2) krém
4 balení zakysané smetany
400g rozehřáté hořké čokolády
Čokoládu opatrně vmícháme do smetany a necháme na chvíli stuhnout v lednici. Po vychladnutí dort překrojíme podélně a vnitřek naplníme polovinou čokoládové smetany. Zbytek krému přijde na vrch dortu.

RECIPE
1) corpus
150g butter
1/2 baking powder
500ml milk
500g flour
3 medium eggs
500g sugar
cacao
Whip butter with sugar and add the egg yolks. Still whip the mixture and add a milk gradually. Then add a flour mixed with baking powder and cacao. When it's brought together switch off the blender and add whipped egg whites slowly. Pour the dough into cake mold and bake for 180 deg about 45-55min. Try if the cake is baked. If you bake it less time and for higher temperature, the cake would be done like a chocolate fondant - raw chocolate inside.
2) cream
4 packages of sour cream
400g heated dark chocolate
Mix the chocolate with the cream carefully and put into fridge for a few minutes. When the cake is cooled down, cut it lenghtwise and fill by half of a chocolate cream. Put the rest of chocolate cream on the top of the chocolate cake.


2 comments:

  1. tak to vyzerá lákavo. Hned by som si dala :)

    ReplyDelete
  2. vyzerá to perfektne :D hneď by som si dala
    Jane´s World

    ReplyDelete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...