01 January 2016

2015 moments


1.1. 2016 je tu. Rok 2015 vyšuměl spolu s poslední bublinkou Bohemky. Na začátek chci všem popřát hodně štěstí do toho nového (mluvím vážně a také, protože se to tak na úvod říká). Věřím, že pro každého z vás byl předchozí rok v něčem zlomový. Pravidelně si během svátků projíždím všechny fotky za posledních 365 dní, nechávám je vyvolat a zakládám nová alba.
Vymýšlím originální předsevzetí, ať se to pořád netýká jen atletických výkonů. Jedním z nich je dvacetidenní výzva "Bez přidaného cukru a alkoholu". Dobu jsem si tak trochu upravila a místo celého měsíce se chystám vydržet tři týdny, přesně do svého maturitního plesu. Nejde mi o hubnutí, přes to nejdete vlak, ale spíš využít super načasování po svátcích plných cukroví (v 11 večer chutná nejlíp, ozkoušeno) a piva (po běhání chutná líp než protejňák :D). Sladit ovocem a zapomenout, že existuje něco jako kynuté těsto a uzeniny (tam totiž cukr taky dost často zabloudil). Naivně věřím, že mě nepopadne žádný abstinenční záchvat a že si i tak dokážu "namakrovat" high carb jídla. Jdete do toho také? :)
Loňský rok mi toho dal hodně a 2016 vypadá ještě zajímavěji. V dešním článku jsem se pokusila zachytit pro mě nejdůležitější okamžiky v číslech. Na závěr přikládám receptík na summer rolls.


4 navštívené země - Rakousko, Holandsko, Španělsko, Anglie
2 Spartan Race
1540 naběhaných kilometrů
1 půlmaraton za 1:41
20 přečtených knížek k matuře
tisíc plánů do budoucna - jeden z nich je roční studium angličtiny v Kanadě
1 party v tobogánu
2 měsíce práce v cizině
1 absinth (jeden si pamatuju)
5 překonaných osobních rekordů - 800, 1500, 3000, 5000, 10 000m
nespočet záchvatů smíchu


SUMMER ROLLS
Rozdíl mezi jarními a letními závitky je v jejich úpravě. Jarní jsou smažené, teplé a křupavé a letní necháváme syrové, aby byly vláčné a osvěžující. Základem je rýžový papír, ten nejprve namočíme ve vlažné vodě, tím se stane ohebný, a položíme na stůl, abychom do něj zabalili náplň.

- rýžový papír
- ingredience dle chuti (ledový salát, krevety vařené nebo smažené, salátová okurka, avokádo, mango, máta, koriandr, pažitka,...)
- skleněné nudle
- omáčka k namáčení (sladkokyselá, arašídová, sójová)

Skleněné nudle zalejeme horkou vodou a počkáme 5-10min než změknou, nevaříme. Ledový salát by neměl chybět v žádné rolce, ale jinak je pouze na vás, jaké suroviny si do nich zabalíte. Vegetariánské z manga a avokáda můžeme namáčet do kokosového mléka místo sladkokyselé omáčky. Zelenina se krájí na tenké plátky. Na druhu masa také nezáleží, protože se dá použít jakékoliv od kachny po krevetky. Nedá se přesně říci, která z exotických omáček je právě ta pravá pro naše závitky, vše je dovoleno. Já doporučuji burákovou a sweet chilli. Také si můžete připravit domácí verzi sladkokyselé omáčky smícháním limetky, chilli, česneku, hnědého cukru a rybí omáčky. Tak já přeji dobrou chuť k závitkům, ale pro dnešek si ještě nezpomeňte dát tradiční čočku pro štěstí a bohatství v novém roce.
Závislost na sportu 
První půlmaraton
se ségrou v Londýně
Vánoce 2015 ségra a mamka
Děti naší rodinky
Druhý domov
Partička :3

4 comments:

  1. pekné zhrnutie, do nového roka ti prajem aspoň dvojnásobok všetkého pozitívneho, čo sa ti prihodilo ten minulý ;)

    Na mojom blogu práve prebieha giveaway, do ktorej ste všetci srdečne pozvaní! :)
    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    ReplyDelete
  2. Nikčo, moc ti to na fotkách sluší. Ať ti to i nadále stále tak běhá a hodně štěstí u maturity! :-)

    ReplyDelete
  3. Cute photos :)
    BLOG M&MFASHIONBITES : http://mmfashionbites.blogspot.gr/
    Maria V.

    ReplyDelete
  4. Moc hezké fotografie :-) Hezké dny roku 2016

    ReplyDelete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...