23 July 2016

Fresh summer snacks


Moje představa je, že když v těchto vedrech přijdu domu dehydrovaná a hladová z tréninku, najdu v lednici zralý a božsky vychlazený meloun. Celou polovinu. Ideální v kombinaci s passion fruit nebo pokapaný limetkou. K snídani to bývá zmrzlina - domácí banánová samozřejmě. Místo teplých jídel jsem si oblíbila letní závitky plněné zeleninou nebo i ovocem.
I když celé léto trávím pracovně ve Španělsku jako animátorka a mám plnou penzi v našem hotelu (čtěte: je tu všechno, na co si vzpomenu), stejně většinou kolem té obrovské čoko fontánky hned u vchodu do restaurace jenom projdu a rovnou se vrhnu na studené salátky. Cestou k tomu přidám tak deset kousků toho melounu :D. Jenže pohybu je tu tolik, že ani ty vaše chytré náramky takové číslo vydané energie neznají, protože jediných pár minut, kdy máme čas si sednout je vlastně jenom na to jídlo.
No jasně, že tu nejsem jenom na melounu a kousku zelených listů. Pizza je tu naprosto luxusní, palačinky ještě víc a rybu jsem zatím ani jeden den nevynechala. Jsme se taky s holkama rozhodly, že ty palačinky a pizzy každý den byly jako už trošku moc, tak jsme si daly středy a soboty #Crepes & Pizza Day. No a od té doby se stává, že se na nás animátorky ostatní lidi tak divně dívají, když neseme na talíři osm palačinek, v tom zabalenou zmrzlinu a vrhneme se mezi děti k čoko fontáně. Jako dezert konečně přichází na řadu ta božská pizza. Ohledně tréninku se rozepíšu v dalším článku, ale přizpůsobila jsem to vedru, času a hlavně aktuální energii, protože hrát s dvaceti pěti dětma celé odpoledne na babu v bazénu a pořád je počítat docela odsává energii. Běhám hlavně objemy 10-20km, jednou týdně jsem do toho ještě ale zařadila 200m úseky na tu rychlost, aby se neřeklo. A do posilovny chodim potrápit hlavně core a ruce.
Sice teď nevařím a nefotím žádné nové recepty, ale nastřádala jsem všechno ještě před odletem. Také jsem pro vás zjistila dva super receptíky na proteinové zmrzky od Danči - @daniela_stroufu


Zase ten meloun. Tentokrát v podobš salátku. Stačí přidat mátu, feta sýr a zakápnout olivovým olejem a limetkovou šťávou.

Neutrální chuť chřestu skvěle doplní kyselejší jahody. Ještě můžete přidat zálivku s 1/2 avokáda a citronové šťávy.

Na řadu přichází banánová zmrzlina hned ve dvou verzích.
1. Kakaová s chia semínky a malinovým purrée. Lžíci chia necháme nabobtnat v rostlinném (nejlépe kakaovém) mléce a poté přidáme do roxmixovaných babánů a zamícháme.

2. Slazená datlemi s horkými malinami a cashew butter luxe máslem.
Min na 20 minut namočíme do rostinného mléka (nejlépe vanilkové) 5-10ks datlí a poté umixujeme společně s mraženými banány.

Letní závitky jsou snad to nejjednodušší. Chce to trošku skills v balení rolek, jinak tam ty borůvky budete cpát po jedné jako já. Ideání na cesty. Hlavně pokud jste sami a nevadí vám, že při každém kousnutí půlka obsahu spadne do klína. Ale vypadají kouzelně a hodí se pro každou příležitost. S ingrediencemi můžete experimentovat stejně jako s dipy k namáčení. Já si je namáčím do oříškových másel, nebo kokosového oleje roztopeného a smíchaného s kakaem a flavdropps.

Na instagramu @daniela_stroufu se můžete inspirovat a vyzkoušet nějaké proteinové domácí zmrzky.



1. Caseinovo-proteinová
15g casein
15g whey protein (jakákoliv příchuť)
2-3g guargum nebo xantan gum
200ml vody
pár kostek ledu
- Vše umixovat, nejlépe v mixéru se šlehačem. Můžeme dochutit kakaem, skořiří nebo osladit flavdropps.

2. Proteinová s ovocem
20g proteinu
150g zmrzlého ovoce
150ml vody nebo mléka

2 comments:

  1. Everything looks great!!!

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. jedno slovo - MNAM
    www.jojovictus.blogspot.com

    ReplyDelete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...