19 May 2017

Coco Noodles & Peanut Tofu


Pamatuji si, když v Praze před pár lety otevřeli Yam Yam Express. Se ségrou jsme kvuli jejich PadThai noodles chodily s google mapou po celym Staromáku a hledaly to slavné thajské bistro. Od té doby se právě thajská kuchyně stává mou nejoblíbenější. I v Kanadě jsem objevila podobné kouzelné místo - The Noodle Box. Den po Vánocích jsme tam s Honzou zašli na oběd, protože to byla jedna z mála otevřených restauracích. Jak chutná ráj? Přesně takhle. Doma jsem se snažila experimentovat a alespoň se trochu přiblížit k chutím z Noodle Boxu. Víte v čem je největší tajemství? Čtěte v receptu :)



RECEPT:

Kokosové nudle
Uvaříme 300g placatých rýžových nudlí v osolené vodě + 200ml kokosového mléka + 5 limetkový listů (Ano! To je právě ingredience, která dodá neskutečnou vůni)
Hotové nudle scedíme a přidáme lžíci kokosového oleje, aby se neslepily

Coco-Peanut Sauce
- 200g arašídového másla natural
- 100ml sojové omáčky
- javorový sirup nebo tmavý cukr na oslazení
- 2 stroužky česneku, rozemletý
- 1 čajová lžička zázvoru, sušeného
- 1 polévková lžíce omáčku Sweet & Chilli
- 200ml kokosového mléka
- šťáva z ½ limetky
- trocha vody na zředění, pokud je potřeba
- koriandr

Tofu
400g pevného tofu rozkrájíme na kostky a necháme marinovat v omáčce přes noc, nebo jen namočíme do omáčky a hned se vrhnem na pečení.
Necháme péct 20min na 200 stupňů

V misce smícháme nudel s pečeným tofu a zalijeme omáčkou. Ozdobíme jarní cibulkou, bambusovými výhonky a praženými arašídy.


No comments:

Post a Comment

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...