22 August 2017

Zucchini Bread


Někdo má léto ve znamení jahod a osvěžujících drinků a někdo se s blížícíma prázdninama začíná děsit invaze cuket. Kdo v tomhle období ještě nevyzkoušel zoats? (ovesnou kaši s nastrouhanou cuketou). Kam všude se dá cuketa nacpat, si můžete vygooglit, ale já se snažím vytvářet recepty, které nejsou jen ze slušnosti poživatelné, ale prostě dobré. Jakože si sami pro sebe řeknete mňam a budete chtít přidat. Sladké koláče už mě trochu omrzely. Pokud po desáté hodině večer nesníváte o čokoládce a raději byste se zakousli do voňavého chleba s posoleným máslem (jedině Ghi), nebo s rozpečeným sýrem, šunkou a kečupem, mám pro vás další zdravý recept na cuketový chleba. Podle typu mouky, kterou zvolíte, ho můžete mít i v téměř zero carb variantě.



- 50g jakékoliv mouky (kokosová nebo madlová pro lowcarb variantu)
- 2 lžíce psyllia
- prášek do pečiva
- 150g nastrouhané cukety
- 2 žloutky
- 150g bílků - vyšlehat do sněhu
- trocha vody nebo rostlinného mléka pokud je potřeba

- volitelné: 20g Rýžového proteinu (já použila od značky ISWARI)
                   různá semínka, oříšky, chia,...

Vytvoříme těsto, které dáme do formy vyložené pečícím papírem. 
Pečeme na 180 stupňů cca 45b minut.


2 comments:

  1. Páni :) chlebík vypadá moc dobře, abych řekla pravdu, tak tu cuketu poslední dobou cpu vážně všude :D ale překvapivě se mi ještě pořád neomrzela, upéct z ní chleba, to by mě asi nenapadlo, takže díky za tip, recept určitě vyzkouším :)

    ReplyDelete
  2. mňam, vyzerá skvelo :) odkedy pestujeme cukinu v záhrade, máme jej strašne veľa, tak sa nám zídu nové nápady ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...