22 September 2017

Protein Cookies


Když jsem poprvé ochutnala Lenny & Larry's Complete Cookie, hned jsem zapomněla na gumové a nerozkousatelné proteinové tyčinky. Tahle měkká cookieska a kafe - to je sen! Jedno balení obsahuje dvě porce, ale upřímně, kdo by si chovával půlku sušenky na později, když ji může sníst celou? Makra má solidní a jedna sušenka vyjde asi na 360 kcal, takže na dobití energie ideální. Zkusila jsem udělat domácí verzi a cookies se povedly natolik, že se s vámi musím podělit o recept. Můžete také experimentovat s příchutěmi. A co je na tomto receptu uplně nejskvělejší a nejbáječnější? - že těsto můžete sníst i syrové á la healthy cookie dough.



RECEPT:

- 1 plechovka cizrny (150-200g)
- 50g kokosové nebo mandlové mouky
- 80g oříškového másla
- 100ml rostlinného mléka (já použila mandlové s vanilkovou příchutí)
- 1 odměrka proteinu (já používám hráškový od Growing Naturals s příchutí vanilky, nebo veganský od Iswari)
- sladidlo dle chuti - záleží na příchuti zvoleného proteinu
- bílé / hořké čokoládové pecičky
- plátky mandlí nebo kousky oříšků

Cizrnu propláchneme a zrna zbavíme slupek. Jde to snadno a nezabere to víc než 5-10 minut. Slupka je těžko stravitelná, ale můžete ji i ponechat.
Smícháme se zbytkem ingrediencí a vytvoříme kuličky. Ty následně pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem a vidličkou uvoříme placky.
Pečeme 10-15minut na 160 stupňů.


1 comment:

  1. Skvělý recept, moc se mi líbí krásné ingredience. Určitě zkusím. :)

    ReplyDelete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...