23 October 2017

Carrot pancakes with spinach and egg


Znáte ten pocit, že když se něco naučíte, děláte to od té doby pořád, dokud vás to neomrzí? Zavazování tkaniček, jíst hůlkama, pískat na prsty... aby byl můj život dokonalý, chyběly mi už akorát skills vaření perfektních vajíček na ztraceno. Každý má své metody a já vyzkoušela asi 1000 způsobů. Základem jsou čerstvá vejce, ideálně domácí. Od té doby sním vajíček víc než čokolády, což byl velký krok k dospělosti. V každé pražské kavárničce si můžete objednat známé Eggs Benedict nebo ztracená vejce na avotoastu. Ale chtěla jsem zkusit vytvořit trošku kreativnjší a kaloricky méně náročnější recept, takže toast měním za mrkvové placičky.



Mrkvové lívance (1 porce)
- 100g mrkve
- 30-40g mouky dle chuti
- 1 vejce
- sůl
- trocha vody, pokud je potřeba

Vytvoříme těsto a na rozpálené pánvi si opečeme malé lívanečky. Pokud máte kvalitní pánev, olej není třeba. Lívance prokládáme baby špenátem, bio pasírovanými rajčaty a posypeme lahůdkovým droždím.

Vejce
Do malého hrnce nalijeme trochu vody (cca 4cm ode dna) a přivedeme k varu. Nepřidávám ocet, podle mě to není nutné. Až voda začne bublat, vypneme sporák a metlou roztočíme vodu. Vajíčko pokojové teploty si nejprve rozklepneme do naběračky nebo malé mističky a vylejeme do vody. Nesahat a už nic nedělat, jen čekat, až se vejce zformuje. Pokud je dostatečně pevný bílek, můžeme vejce opatrně obrátit, aby se dodělalo i z druhé strany.


2 comments:

  1. To vypadá nádherně, super, tip, někdy vyzkouším :)

    ReplyDelete
  2. vyzerá to naozaj úžasne, hneď by som sa do nich pustila :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete

Thank you so much for your lovely comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...